Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα μαζί με τους γονείς μου και την αδελφή μου Βικτώρια. Θυμάμαι ένα σπίτι πάντα γεμάτο. Ξαδέλφια, θείοι, θείες και φίλοι. Τα μεγαλύτερα ξαδέλφια προμήθευαν στα μικρότερα καινούργια βιβλία και μουσικές. Μόλις κλείνανε τα σχολεία, μετακομίζαμε στον Πλαταμώνα. Τρεις ολόκληρους μήνες παιχνίδι, κολύμπι, ποδήλατο, θερινά σινεμά.

Μαθήτρια τρίτης λυκείου πήρα το έπαθλο Ευάγγελου και Ελένης Τσιρόπουλου και η εργασία μου με τίτλο Η συμβολή της Θεσσαλίας στην απελευθέρωσή της εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ευθύνη.

Σπούδασα ελληνική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα έκανα όσο πιο πολλούς φίλους μπορούσα, διάβαζα και αντάλλασσα με τους φίλους μου βιβλία και μουσικές, ταξίδευα στη Χαλκιδική και στις Κυκλάδες, κι όταν μάζευα αρκετό χαρτζιλίκι, γυρνούσα με ιντερέιλ στην Ευρώπη. Όταν τέλειωσα τη Φιλοσοφική, μετακόμισα στην Αθήνα, όπου δούλεψα για χρόνια ως δημοσιογράφος σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά. Τιμή μου που συνεργάστηκα με την Ορχήστρα των Χρωμάτων ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου. Το 1996 παντρεύτηκα τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο και γεννήθηκε η κόρη μου Αλεξάνδρα.

Το 2001 γεννήθηκε ο Στέργιος και εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Καληνύχτα, μαμά».

Το 2002 μαζί με τον φίλο μου τον Φίλιππο Μανδηλαρά επιχειρήσαμε να γράψουμε μαζί. Έτσι γεννήθηκε το «Πιάστε τους!» που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά και απέσπασε έπαινο από τον Κύκλο Παιδικού βιβλίου.

Τα Χριστούγεννα του 2002 παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το «Πες το μ΄ ένα παραμύθι», έργο για αφηγητή και ορχήστρα, μουσική Θάνος Μικρούτσικος – λιμπρέτο Μαρία Παπαγιάννη, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σέλμας Λάγκερλεφ «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον». Αφηγητής ο Γεράσιμος Γεννατάς. Την Καμεράτα διηύθυνε ο Αλέξανδρος Μυράτ.

Το 2003 εκδόθηκαν ακόμα τα βιβλία μου «Άγιε Βασίλη, θα μου κάνεις μια χάρη;» και «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο».

Το 2004-05 η κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός Μύθων ανέβασε το «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο», στο θέατρο Παραμυθοχώρα. Για την παράσταση έγραψα τους στίχους για «το τραγούδι του Ρωμαίου» σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου.

Την ίδια χρονιά βγήκε η πρώτη ιστορία του Πέτρου από τη σειρά Χωρίς σωσίβιο, μια έξυπνη σειρά των Εκδόσεων Πατάκη για τα πρώτα βήματα του μικρού παιδιού στην ανάγνωση βιβλίων.

Το 2006 κυκλοφόρησε το «Ως διά μαγείας», που τιμήθηκε με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω».

Έγραψα το λιμπρέτο και στίχους στο έργο «Παράξενο δεν είναι;», μουσικό θέατρο το οποίο ανέβηκε σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου για δύο συνεχόμενες χρονιές (Χριστούγεννα 2007 και 2008) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η αγάπη μου για τα παραμύθια με οδήγησε να αναζητήσω δρόμους στο ταξίδι της προφορικής αφήγησης. Δάσκαλοί μου ο Στέλιος Πελασγός και η Λίλη Λαμπρέλλη. Αποτέλεσμα η «Κλέφτρα των ονείρων», μια συλλογή τριών μαγικών παραμυθιών γραμμένα στο ύφος των παραδοσιακών παραμυθιών, που κυκλοφόρησε το 2006.

 

Το 2010 εκδίδεται το «Δέντρο το μονάχο» που απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» καθώς και το Κρατικό Βραβείο εφηβικού και νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου.

Την ίδια χρονιά μετά από παραγγελία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου έγραψα το σύντομο θεατρικό έργο «Tο Αίνιγμα του Τρουλ» που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη και παρουσιάστηκε στο ίδιο το θέατρο αλλά και μέσα από την «Κινητή του Μονάδα» σε πολλά ιδρύματα και νοσοκομεία.

Τον Δεκέμβριο του 2011 έγραψα τα κείμενα για την παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Ταξιδεύοντας με το Σταυρό του Νότου» ένα μικτό θέαμα βασισμένο  στη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στην ποίηση του Νίκου Καββαδία.

Το παραμύθι μου με τίτλο «Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ» θα εκδοθεί το 2013 στη διεθνή αγορά από τις εκδόσεις Minedition και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πατάκη σε εικονογράφηση Εύα Θάρλετ.

Το 2015 συναντώ την Έφη Λαδά και κάνουμε το πρώτο μας βιβλίο «Είχε απ΄ όλα και είχε πολλά». Μεγαλώνοντας, αναρωτιόμαστε φαίνεται, για τα πολύτιμα. Περίοδος κρίσης για την Ελλάδα και ο ήρωάς ένας βασιλιάς που φοβάται την επόμενη μέρα. Κι έτσι δεν μπορεί να χαρεί ούτε τα λίγα, ούτε τα πολλά.

Το 2016  κυκλοφόρησαν τα «Παπούτσια με φτερά». Γράφοντας το βιβλίο ονειρευόμουν να μπορούσε να ήταν αφορμή, ένα μικρό φιλικό σκούντημα στην πλάτη να οδηγηθούν τα παιδιά στην πραγματική ποίηση. Το εξώφυλλο ήταν ακριβώς αυτό που ονειρευόμουν. Όλα χωράνε στο μυαλό της ηρωίδας κι η Φωτεινή Τίκκου τα έκανε όλα να ταξιδεύουν στα μαλλιά της…

Ένα φεγγαράκι που πρέπει να έρθει στη γη για να καταλάβει ότι η φιλία είναι μεταδοτική μας ένωσε για δεύτερη φορά με την Έφη Λαδά το 2017 στο «Τουλάχιστον  δύο».

Το 2018  βγήκε το πρώτο βιβλίο της  καινούργιας σειράς «Πες το μ΄ ένα παραμύθι». Γιατί όλα μπορείς να τα πεις αλλιώς. Να τα πεις μ΄ ένα παραμύθι. Πρώτη επιλογή ένας παλιός αγαπημένος μου ο Νιλς Χόλγκερσεν της Σέλμας Λάγκερλεφ σε μια νέα διασκευή για παιδιά. Εικονογράφηση η Μυρτώ Δεληβοριά.

Get In Touch